Dolivanje benzina na vatru pobune

Policiji je danas na mnogim mestima širom Srbije pošlo za rukom da razbije blokade i proteste koje je narod organizovao protiv povećanja cena goriva. Na mnogim mestima radnici, paori, kamiondžije, studenti i ostali okupljeni su uspeli de se odupru teroru i zastrašivanju policije i da uprkos pritiscima izdrže u nameri da blokiraju puteve. Na nekim mestima blokade i dalje traju.

Iako mnogima današnji dan izgleda kao poraz, pogotovo ljudima u onim mestima koja nisu uspela da ponove scene od prošlog petka, a u koje spada i Novi Sad, današnji dan zapravo predstavlja najveću pobedu naroda u borbi za pravo na bolji i dostojanstveniji život u proteklih deset godina. Na današnji dan prvi put posle mnogo godina, režim, ali i kapitalistički sistem u celini, bili su primorani da bez ikakve maske pokažu svoje pravo ogoljeno tiransko lice.

Danas su pokazali da je uslov njihovog opstanka to da narodu ne dopuste da se samoorganizuje i da se tako samoorganizovan bori za sebe i poboljšanje svog položaja. Pokazali su da je jedini put koji će “obični ljudi” ove zemlje dovesti do boljeg i lepšeg života, put borbe protiv toga režima, svih njegovih eksponenata i na kraju samog kapitalističkog sistema kao sistema sveopšte nepravde, represije i ugnjetavanja.

Međutim ono što je još bitnije od već pomenutog, današnji dan je pokazao da ovaj narod ima snagu da tim putem krene i da na kraju tog puta iz borbe izađe kao pobednik.

Sa današnjim danom počela je nova epoha borbe za bolje sutra svih nas, epoha u kojoj smo ponovo stekli poverenje jedni u druge,  poverenje u našu zajedničku snagu i moć. Verujemo da ovaj talas bunta i prkosa koji su zahvatili Srbiju, ali i okruženje, neće tek tako proći i da ćemo narednih dana biti svedoci još ozbiljnije i radikalnije konfrontacije sa neprijateljima naroda.

Živeo narod!

piše: Studentski pokret Novi Sad

Leave a Reply

Upišite rezultat pitalice: